421279682
меню
Your Cart

Cholestol Complex 30cps,капсули против холестерол

Cholestol Complex 30cps,капсули против холестерол
Ново
Cholestol Complex 30cps,капсули против холестерол
Холестол Комплекс е препарат със специално медицинско предназначение с растителни екстракти, стероли и витамини, предназначен за диетично регулиране нивата на холестерола и мазнините в организма.   Съдържа 7 активни компонента със синергичен ефект; С екстракт от ферментирал червен ориз (с..
-Аптека Фрамар, Прополис,Зелени Аптеки,Аптеки Нота Бене
34.90 лв
 • Наличност: 999986
 • Mодел: Cholestol
 • SKU: NT0092

Холестол Комплекс е препарат със специално медицинско предназначение с растителни екстракти, стероли и витамини, предназначен за диетично регулиране нивата на холестерола и мазнините в организма.

 

 • Съдържа 7 активни компонента със синергичен ефект;
 • С екстракт от ферментирал червен ориз (с 3% Monacolin K);
 • Научна формулировка по препоръка на лекари;
 • Лесна употреба, 1 до 2 капсули на ден;
 • 100% натурален продукт;
 • Не съдържа ГМО, мляко (лактоза), глутен, соя или други известни алергени;
 • В опаковка от 30 капсули (PET опаковка);
 • Предлага се в търговски центрове и аптеки на Natura Therapy.

 

 

Борите ли се с повишен холестерол и мазнини в кръвта?

Сърдечно-съдовите заболявания са водеща причина за смъртност по света, а огромен брой хора на възраст над 40 години страдат от хронично повишаване на холестерола в кръвта! Повишените концентрации на холестерол в кръвта позволяват образуването на отлагания по стените на кръвоносните съдове - състояние, известно като атеросклероза, което нарушава кръвообращението и функцията на сърдечния мускул и сърдечно-съдовата система като цяло.

 

„Сърдечно-съдовите заболявания са причина номер едно за смърт в света, като представляват почти 1/3 от всички смъртни случаи годишно!“ [1, 2]

 

„Атеросклерозата (запушване на кръвоносните съдове) е основната причина за почти 50% от всички смъртни случаи в развитите западни страни годишно“ [3]


 

Атеросклерозата, т.е. запушването на кръвоносните съдове, е най-честата причина за инфаркт или инсулт! Предотвратете отлаганията на холестерол от запушване и увреждане на артериите и предпазете кръвоносните си съдове, преди да е станало твърде късно!

 

Приемайте CHOLESTOL COMPLEX за

ЕФЕКТИВНА ПРИРОДНА ПОДКРЕПА ЗА ПО-ДОБРО РЕГУЛИРАНЕ НА ХОЛЕСТЕРОЛА!

 

Защо хранителната добавка CHOLESTOL COMPLEX?

 • Допринася за намаляване на общия и лошия LDL холестерол; [3-11]
 • Допринася за повишаване стойностите на добрия HDL холестерол; [3-11]
 • Помага за намаляване на окисляването на холестерола; [3-5]
 • Осигурява антиоксидантна защита на кръвоносните съдове;
 • 100% натурален, безопасен и без странични ефекти дори при продължителна употреба.

 

Предимства и ползи на CHOLESTOL COMPLEX!

Стандартната терапия със статини за понижаване на холестерола при продължителна употреба може да има странични ефекти върху здравето. За целта експертният екип от диетолози, фармацевти, лекари и технолози в Натура Терапи задълбочено анализира научните изследвания за положителните ефекти на растителните екстракти и други натурални съставки в регулирането на холестерола и защитата на кръвоносните съдове и създаде продукта CHOLESTOL COMPLEX, който се основава на на:

 • Научно доказаните свойства на Monacolin K, активна съставка, извлечена от екстракт от ферментирал червен ориз, която клинично доказано помага за понижаване на холестерола;
 • Фитостероли, които балансират производството на холестерол в черния дроб;
 • Комплекс от растителни екстракти, които подпомагат регулирането на мазнините и имат антиоксидантно действие;
 • Витамин B3, който е необходим за метаболизма на мазнините и естествената регулация на холестерола в организма;
 • Холестол Комплекс има лесна употреба, самостоятелно или като допълнение към предписаната терапия;
 • Ефективен и безопасен дори при продължителна употреба.

 

 

Комбинация от 7 активни съставки с научно доказан ефект

Екстракт от ферментирал червен ориз 

Екстрактът от червен ориз (Monascus purpureus Went), подложен на ферментация, създава Monacolin K, съставка, за която е научно доказано, че блокира, т.е. намалява синтеза на LDL холестерол в черния дроб, като по този начин допринася за по-ниско освобождаване, т.е. намаляване на концентрацията на LDL холестерол в кръвта. Той също така допринася за предотвратяване на пероксидацията на холестерола и други мазнини, като по този начин помага за предпазване от отлагането им по вътрешните стени на кръвоносните съдове. [3-5]

Фитостероли 

Фитостеролите са растителни стеролни молекули, подобни на молекулата на холестерола при животни и хора. Комбинацията от 77% β-ситостерол, заедно с Campesterol, Stigmasterol и Brassicasterol допринасят за намаляване на производството на лошия LDL холестерол в черния дроб, като същевременно повишават нивата на добрия HDL холестерол. [6]

Екстракт от семена на сминдух

Екстрактът от семената на билката Trigonella foenum-graecum L има дълга традиция на употреба в народната медицина, където като билка се използва за намаляване на мазнините и подобряване на чернодробната функция. Днес както научни изследвания, така и клинични проучвания, проведени върху пациенти с повишени нива на холестерол и мазнини, показват, че семената от сминдух помагат за намаляване на нивата на LDL холестерола и триглицеридите и повишават HDL холестерола. [7]

Екстракт от маслинови листа

Маслиновите плодове и листа на дървото (Canarium album(Lour.)Raeusch) се използват от векове за лечение на различни видове болести. Днес многобройни научни изследвания показват, че маслината допринася за поддържането на здравето на сърдечно-съдовата система, тоест помага за защитата на кръвоносните съдове и регулира нивото на холестерола и мазнините в кръвта. [8]

Екстракт от зелен чай

Зеленият чай (Camellia sinensis O.Ktze) е богат на полифеноли от групата на катехините, особено епигалокатехиналат EGCG, които са антиоксиданти в урината и са потвърдени в научната литература, че помагат за защита на кръвоносните съдове от оксидативен стрес, помагат за предотвратяване на окисляването и изграждането на холестерол. нагоре, както и за по-добро регулиране на холестерола, балансиране на LDL и HDL холестерола. [9, 10]

Витамин В3 

Витамин B3 (ниацин) участва в регулирането на метаболизма на мазнините и приемането на по-високи дози B3 като хранителна добавка може да помогне за намаляване на стойностите на холестерола. [11]

Екстракт от черен пипер

Екстрактът от черен пипер (Piper nigrum L.extract) подобрява усвояването на активните съставки в червата и позволява тяхната по-голяма бионаличност в организма.

 

Начин на употреба:

 • 1 до 2 капсули на ден, по време на хранене;
 • Безопасен е за продължителна употреба;
 • Положителните ефекти от употребата на CHOLESTOL COMPLEX, в намаляването и подобрената регулация на холестерола, могат да се видят още след 6 до 8 седмици употреба. 

Референции:

 

 1. https://world-heart-federation.org/news/deaths-from-cardiovascular-disease-surged-60-globally-over-the-last-30-years-report/.
 2. https://www.who.int/news-room/fact-sheets/detail/cardiovascular-diseases-(cvds)
 3. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2826222/.
 4. T.-M. Pan, W.-H. Hsu, Monascus-Fermented Products, Encyclopedia of food microbiology, second edition 2014.
 5. Mohammed Bule, Kamal Niaz et al, Red Yeast Rice Monascus purpureus Went, Nonvitamin and Nonmineral Nutritional Supplements, 2019.
 6. Mohammed H Moghadasian DVM, MSc, PhD, Effects of dietary phytosterols on cholesterol metabolism and atherosclerosis: clinical and experimental evidence, The American Journal of Medicine, December 1999.
 7. Kiyan Heshmat-Ghahdarijani et al. Effect of fenugreek consumption on serum lipid profile: A systematic review and meta-analysis, Phytotherapy Research, May 2020.
 8. Elham Razmpoosh et al., The effects of olive leaf extract on cardiovascular risk factors in the general adult population: a systematic review and meta-analysis of randomized controlled trials, Diabetology and Metabolic syndrome, Oct 2022.
 9. Monallisa Alves Ferreira et al. Green tea extract outperforms metformin in lipid profile and glycaemic control in overweight women: A double-blind, placebo-controlled, randomized trial, Clinical Nutrition ESPEN, Dec.2017.
 10. Susana Coimbra et al., Green tea consumption improves plasma lipid profiles in adults, Nutrition Research, Nov 2006.

Liang GuoAna Tuyama, Niacin (vitamin B3, nicotinic acid) Decreases VLDLA-polipoprotein B Secretion and Reduces Hepatic and Blood Lipid Concentrations: Roles of Niacin Metabolism and Autophagy Degradation, FASEB Journal, April 2013.

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър
Политика за бисквитките
Ние и нашите партньори съхраняваме и/или имаме достъп до информация на устройство, като уникални ID номера в бисквитки с цел обработване на лични данни. Можете да приемете или управлявате своите предпочитания чрез препратките тук, включващи правото да възразите, като се използва легитимен интерес или по всяко време на страницата с настройки за поверителност.