421279682
меню
Your Cart

Имунитет - 1

Имунитет
MEGA MULTIVITAMINS е хранителна добавка с витамини и минерали, която е обогатена с комплекс от растителни екстракти и лечебни гъби и е предназначена за подобряване на енергийното ниво, поддържане на метаболизма и жизнеността на организма.   Съдържа мега дози от 12 витамина и 4 минерала..
49.90 лв
3X Mega Multivitamins (500ml) - витамини за енергия и имунитет
-33 %
Комплектът MEGA MULTIVITAMINS 2+1 е предназначен за подобряване на нивото на енергия, продуктивност и поддържане жизнеността на целия организъм. MEGA MULTIVITAMINS съдържа мега дози от 12 витамина, 4 минерала, 8 растителни екстракти на плодове и зеленчуци и 5 медицински гъби; Съдържа Piperin..
99.90 лв 149.70 лв
BRONCHO COMPLEX е медицински препарат с растителни екстракти и витамини, предназначен за поддържане здравето и функцията на дихателната система и укрепване на имунитета.   Съдържа 8 активни компонента със синергичен ефект; Научна формулировка по препоръка на лекари; Уникална течна ..
39.90 лв
3XBroncho Complex (500ml) - билкова добавка за белите дробове
-33 %
Комплектът BRONCHO PROTECT 2+1 е предназначен за поддържане здравето и функцията на дихателната система и укрепване на имунитета.   Продуктът поддържа 8 активни компоненти (растителни екстракти и витамини);  Научна формулa с широко, синергично действие, по препоръка на експертит..
79.90 лв 119.70 лв
Алое Вера гел с екстракт от арония е хранителна добавка, произведена от листата на Алое Вера, обогатена с екстракт от арония и предназначена да поддържа имунитета, здравето и функцията на храносмилателната система и да се грижи за метаболизма и цялостното здраве.   Висококонцентриран 9..
19.90 лв
Показани 1 от 5 | 5 (1 Страници)

За ефективна защита срещу бактерии и вируси, за предотвратяване и добро справяне с инфекциите, причинени от микроби, трябва постоянно да поддържаме здрава имунна система. Консултантският екип от лекари и диетолози в Натура Терапи Ви съветва как да изберете и прилагате най-добрите хранителни добавки, които ще подсилят имунитета Ви.

Как работи имунната система и защо е важно да се грижим за нея?

Имунната система е комбинация от специфични молекулни компоненти, клетки и органи, чиято функция е да защитават тялото от патогенни микроорганизми и външни влияния и да пречистват тялото от стари, увредени или нефункциониращи клетки. Имунитетът може да бъде вроден, който се основава на защитни бариери/мембрани в тялото и неспецифичен клетъчен отговор към микроби, и придобит, който се развива през целия живот и създава специален, по-ефективен целенасочен отговор към конкретен патоген, бактерия или вирус. От момента на раждането имунната система влиза в контакт и опознава нашествениците, като по този начин се учи и адаптира, позволявайки си да създаде бърз отговор за най-ефективното унищожаване на нашественик, когато е необходимо. Но ако клетките и органите, които отговарят за тази функция, не получават редовно всички необходими хранителни вещества, минерали, витамини, антиоксиданти и други, вашият имунитет няма да се развие правилно и няма да осигури необходимото ниво на защита на тялото, което като в резултат на това ще причини чести инфекции, заболявания и нежелани усложнения.

Признаци за слаб имунитет

Ето някои от често срещаните симптоми, които показват, че имунитетът на тялото ни не функционира по най-добрия начин:

1. Постоянно чувство на умора;

2. Лесно се разболяваме от настинка и кашлица;

3. Чести болки в корема и диария;

4. Високи нива на стрес;

5. Лошо зарастване на рани или херпес около устните;

6. Чести инфекции;

7. Внезапни високи температури;

8. Болки в мускулите и ставите;

9. Обриви по кожата.


Добавки, които могат да повишат имунитета Ви

Редица проучвания показват, че определени хранителни добавки и сиропи могат засилят общия имунен отговор на организма ни:


  • Витамин C - приемането витамин C и сиропи с витамина на ден намалява продължителността на настинките с 8% при възрастни и 14% при деца. 

  • Витамин D - дефицитът на витамин D може да увеличи риска да се разболеем, така че витаминът може да противодейства на този ефект. 


С помощта на Mega Multivitamins може да си доствите освен Витамин C и D, и Витамин А, D, Е, B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12.


  • Цинк - той спомага за намаляване продължителността на простудните заболявания.

  • Алое и арония - сиропът от алое и арония е продукт подобрява имунитета, храносмиталената система и се грижи за цялостното здраве.

  • Broncho Complex - сироп с екстракти от теснолиствен живовлек, черно семе, рейши, розмарин, куркумин, цитрусови биофлавоноиди, витамин C и D, който е формулиран за поддържане на добра функция и защита на белите дробове. Той е особено ефективен при намаляване на възпалението, успокояване на кашлицата и поддържане на въздушния поток по време на инфекции на дихателните пътища.


Политика за бисквитките
Ние и нашите партньори съхраняваме и/или имаме достъп до информация на устройство, като уникални ID номера в бисквитки с цел обработване на лични данни. Можете да приемете или управлявате своите предпочитания чрез препратките тук, включващи правото да възразите, като се използва легитимен интерес или по всяко време на страницата с настройки за поверителност.