меню
Your Cart

Диабет - 1

Диабет
Диабетол Форте е специален медицински препарат с натурални съставки, растителни екстракти и минерали, предназначен за диетично регулиране на въглехидратната обмяна.   Съдържа 5 активни компонента със синергичен ефект; Научна формула, препоръчана от лекарите (съдържа алфа липоева кисе..
34.90 лв
Diabetol Forte (2+1) - билкови капсули за диабет
-33 %
Diabetol Forte 2+1 комплект е предназначен за диетично регулиране на въглехидратната обмяна.   Diabetol Forte съдържа Алфа Липоична киселина с повече 4 активни компоненти;  Формула с цялостен и синергичен ефект, според научните изследвания; Продуктът има клинично доказана ефик..
69.80 лв 104.70 лв
Показани 1 от 2 | 2 (1 Страници)

Диабетът (захарен диабет) е метаболитно заболяване на организма, при което се нарушава използването на глюкозата от кръвния поток от клетките, т.е. разпределението на глюкозата вътре в самите клетки, където тя се използва за създаване на енергия и извършване на целия живот. процеси. Невъзможността за ефективно въвеждане на глюкоза в клетките възниква поради липса на инсулин или инсулинова неефективност, състояние на така наречената инсулинова резистентност, при което поради увреждане на клетъчните мембрани, инсулиновите рецептори или самите инсулинови молекули, ефикасността на инсулина свързването е намалено и отварянето на каналите, които позволяват приема и използването на глюкоза. Има 2 основни типа диабет:


  • тип 1 или инсулинозависим диабет, при който, поради автоимунно увреждане на панкреаса, той не отделя инсулин;

  • диабет тип 2, който е много по-често срещан и се дължи просто на постепенното развитие на инсулинова резистентност и неспособността на тялото да използва инсулина, за да разпредели захарта своевременно. Така панкреасът отделя инсулин, но не успява да вкара захарта в клетките.

Влияние на диабета върху тялото

Състоянието може да засегне много части на тялото ни, включително сърцето, бъбреците, очите, краката и краката. Възможни са различни усложнения, които стават по-сериозни, колкото по-дълго живеем с диабет и особено при поддържане на високи нива на кръвната захари с течение на времето.

Начини за справяне с високата кръвна захар

Действия като редовни упражнения, регулиране на диетата с прием на повече фибри, включване на повече хранителни добавки и увеличаване на приема на пробиотици спомагат за естествения контрол на кръвната захар.

Хранителни добавки за диабетици

Съвременните добавки и капсули с натурални екстракти, витамини и минерали могат да имат благоприятен ефект върху контрола на кръвната захар при хора с диабет тип 2. Редица естествени съставки съдържат най-разнообразни екстракти от растения в капсули като кимион, кофеин, канела, лют червен пипер, карела и мети, витамини и минерали като витамин B3, хром, магнезий, витамин D, цинк, антиоксиданти и др.

Има много научни доказателства, включително клинични проучвания, че употребата на хранителни добавки при хора с диабет осигурява много ползи. А най-важните ползи за здравето са:


  • Подобряване на инсулиновата чувствителност (свързването на инсулина с клетъчните рецептори се подобрява и позволява на захарта да влезе),


  • Стимулиране на производството, съхранението и освобождаването на инсулин от панкреаса,


  • Предотврартяване на оксидативният стрес върху клетките на вътрешната обвивка на кръвоносните съдове, като по този начин се намалява тяхното увреждане и развитието на заболявания на кръвоносните съдове, като атеросклероза, високо налягане и тромбоза,


  • Предотвратяване и намаляване увреждането на нервите, особено на периферните нерви и развитието на диабетна невропатия.


Хранителната добавка, която има за цел да получите всички тези ползи е Diabetol Forte - комбинация от алфа липоева киселина, екстракти от горчив пъпеш, канела, цинк и хром. Помага за намаляване на инсулиновата резистентност и подобряване на ефективността на инсулина, транспорта на глюкоза в клетките, намаляване на абсорбцията на захар, подобряване на производството на инсулин и антиоксидантна защита на кръвоносните съдове и защита на нервите от развитието и прогресирането на невропатия.


Политика за бисквитките
Ние и нашите партньори съхраняваме и/или имаме достъп до информация на устройство, като уникални ID номера в бисквитки с цел обработване на лични данни. Можете да приемете или управлявате своите предпочитания чрез препратките тук, включващи правото да възразите, като се използва легитимен интерес или по всяко време на страницата с настройки за поверителност.